facebook

Places To Visit

Discover wonderful places in Gran Canaria

Aad Louwers  uit eigen ervaring  op  Gran Canaria  wijs geworden,  en de Nederlandse makelaar bij uitstek!!!

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA – Alvorens uit te wijden wie Aad Louwers – Nederlander op Gran Canaria – is, gaan we even terug in de geschiedenis en vertellen we wie zijn vader is, wijlen Jan Louwers, een bekende Nederlander, zeker in het Brabantse.

Jan Louwers
Jan Louwers (geboren in Eindhoven op 3 juli 1930  en aldaar overleden op 1 november 2012) is een voetbalspeler die vooral bekend is van zijn prestaties bij de Eindhovense Voetbal Vereniging (EVV), hij speelt er vooral als rechtsbuiten en is een van de sterspelers in het kampioenselftal van Eindhoven in 1954.
PortretfotoJanLouwers.jpg hqdefault-21.jpg

Jan groeit op in de Eindhovense volkswijk Gestel. Hij speelt aanvankelijk voor Gestelse Boys. In 1950 verhuist hij naar EVV, het huidige FC Eindhoven, waar hij tien jaar blijft.
Met Louwers in de ploeg behaalt Eindhoven drie afdelingskampioenschappen (1953, 1954 en 1955) en het landskampioenschap van 1954.
Jan  is een goede rechtsbuiten, maar hij staat ook bekend als temperamentvol. Hij wisselt geweldige prestaties af met onopvallende wedstrijden.
Louwers zit in die tijd ook enkele keren dichtbij het Nederlands Elftal, maar het is nooit tot een officiële interland gekomen.
Na zijn Eindhoven-periode speelt Jan ook voor toenmalig concurrent en stadsgenoot PSV. Van 1960 tot 1963 komt hij in 59 eredivisiewedstrijden voor PSV uit, waarbij hij 29 doelpunten maakt.

In 1963 wordt Jan met PSV landskampioen. Hierna vertrekt Louwers voor drie jaar naar Roda JC, om zijn loopbaan daarna in de vertrouwde omgeving van EVV geleidelijk af te sluiten.

In 1967 stopt Jan met semi-profvoetbal en gaat hij het zakenleven in, doet zaken in de horeca en weet in Eindhoven een succesvolle groothandel op te zetten die hij in 1987 van de hand doet aan de horecagroothandel Sligro.

Het ‘Jan Louwers’-Stadion
Op 27 augustus 1994 is het stadion van Eindhoven omgedoopt tot het ‘Jan Louwers’-Stadion, vanwege Jan’s vele verdiensten voor de club.
Louwers is overleden op 1 november 2012; en in het Parktheater Eindhoven hebben op 6 november zijn familieleden, alsmede zijn vele vrienden en bekenden afscheid van hem genomen.
AadLouwers260701.jpg  IMG_03101.jpg
Aad Louwers.                                                       Hetty  en  Aad.
Aad Louwers
En dat brengt ons anno 2016 bij Jan’s zoon: Aad Louwers die het sportief zakelijke talent van zijn vader heeft geërfd…

Aad is geboren te Eindhoven op 22 juli 1957 en groeit na de echtscheiding van zijn ouders op in het Limburgse Swalmen en weet, na een aantal doublures, zijn Mavo-diploma te behalen. Na zijn studie is Aad werkzaam als meubelmaker  en bouwvakker in o. a. Duitsland; waarna hij,  in Nederland teruggekeerd, als rompenmaker werkzaam is in de meubelindustrie.

Tot in de jaren ‘80 voetbalt Aad, net als zijn pa, als rechtsbuiten bij RODA J.C. Kerkrade.
Waar dat J. C. voor staat? vraagt  u…;  wel voor:  ‘Juliana Combinatie’.

Via zijn beroemde pa gaat Aad op zijn 18de  voetballen bij PSV-  dat dan geleid wordt door Ben van Gelder –  maar Aad raakt behoorlijk geblesseerd en houdt zich op sportgebied alleen nog bezig met amateur- en zaalvoetbal.
Zijn beroepscarrière zet Aad  voort in het ‘HGC Jan Louwers’, het horecagroothandelsbedrijf van zijn vader, waar hij – samen met o.a. zijn oom Tiny Louwers – vier jaar werkzaam is, om vervolgens een eigen bedrijf op te starten en wel als eigenaar van ‘Mega-slijterij ‘t Drankurgel’ aan de Tongelresestraat in het centrum van Eindhoven, en is dan al – gedreven zakenman als hij is; – en ver voor de luchtvaartmaatschappijen – een echte ‘prijsvechter,’ bij wie heel Eindhoven en verre omstreken hun jenever en andere spiritualiën voor spotprijzen kunnen kopen, waar dan André Snepvangers – klasgenoot op de middelbare school van de redacteur van deze internetpagina (hoe klein is de wereld!) – bedrijfsleider is.
Na 25 succesvolle jaren besluit Aad te stoppen met ‘t Drankurgel omdat de rek er uit is; het pand wordt verkocht aan projectontwikkelaar Komar Vastgoed uit Tilburg, die op dit perceel een woonproject realiseert.
Aadlouers-4.jpg
Hetty Louwers-van den Groenendaal en Aad
Ondertussen heeft Aad zijn vriendin en tegenwoordige levenspartner, Hetty van den Groenendaal, leren kennen die dan in het Eindhovense eigenaresse is van een schoonheidssalon (pardon, in goed hedendaags Nederlands: beautysalon).

Maar het ondernemersbloed kruipt toch waar het niet gaan kan en Aad en Hetty overwegen een aan het water in het Limburgse Wessem gelegen brasserie en spa-kuuroord over te nemen. Aad’s dochter Sanne volgt dan in Amerika aan de Universiteit van New York een sportcollege Tennis en is anno 2016 manager van een sportcomplex in ‘The Big Apple’.

De Louwersen maken in juni 2014 met zijn drietjes een vakantiereis naar Gran Canaria, waar zij ‘heel toevallig’ de hoofdprijs winnen van een op straat door een Anfi salesrep aangeboden kraslot en worden dan ook in sneltreinvaart in een taxi ‘afgevoerd’ naar Patalavaca waar ze bij Anfi een ‘pakketje’ kopen voor een verblijf van vijf weken in het time share-complex, voor de lieve som van €5.200= (gelukkig hebben ze geen  levenslang lopend contract afgesloten!). Al met al – zo verzekert Aad – hebben die eerste drie weken van zijn Anfi-verblijfsrecht €10.000,= gekost, maar ze hebben bij Anfi met meerdere vakantiegangers daar, een  super gezellige vakantie doorgebracht, en wel voor €100.000,= lol gehad, aldus Aad; en volgens Aad’s dochter Sanne, die er toen haar verlate verjaardag heeft gevierd, “was dit de leukste vakantie ooit!”
De plannen voor de overname van de brasserie in Wessem raken definitief te water (om in stijl van de Maas te blijven) en Aad en zijn levenspartner Hetty overwegen, om zich te vestigen op Gran Canaria en er in ‘het  beste klimaat ter wereld’ een horecabedrijf te beginnen. Maar aangezien dat nagenoeg  24 uur per dag werken is en er ‘al een horecabedrijf’ (!) is op Gran Canaria… besluiten ze eerst maar eens een tijdje de kat uit de boom te kijken.

En zo leren ze na een fantastische ontmoeting Mieke van der Loo (voormalig reisleidster in het Zuiden van Gran Canaria voor Holland International) kennen en met Mieke’s helpende hand nemen Aad en Hetty op 1 januari 2015 hun intrek in een bungalow op het riante Salobre Golf. En om dit lange verhaal toch een beetje kort te houden, slagen Hetty  en Aad er in, om via een op het Internet opgeduikelde makelaar, met de nodige makelaarsperikelen, in Pasito Blanco  te huren, waar ze nu al geruime tijd wonen.

En zakenman Aad besluit, om na deze bijna traumatische  ervaringen welke ze met de makelaardij op het eiland aan den lijve hebben ondervonden, dat hij ‘dit soort klussen’ zelf veel beter kan klaren en dus andere kooplustigen (vooral buitenlanders) deze ingewikkelde, om niet te zeggen nare, complicaties van allerlei aard en omvang, te kunnen besparen, door zelf een inmobiliaria (makelaardij) op te richten.
 Entrada Inmobiliaria Gran Canaria’
En, zo gezegd zo gedaan. Aad heeft als eigenaar van het van alle vergunningen voorziene bedrijf: ‘Entrada Inmobiliaria Gran Canaria’, een viertal medewerksters aangenomen; te weten, drie buitenlandse polyglot dames in de buitendienst en de vloeiend vijf  talen sprekende Roemeense Ana, die in het makelaarskantoor in de woon- en winkelwijk San Fernando de Maspalomas, grenzend aan de toeristenwijk Playa del Inglés, eveneens in vaste dienst is als telefoniste/administratief  medewerkster.
Foto del día 11-11-15 a las 13.29 Foto del día 11-2-16 a las 14.12 Foto del día 11-2-16 a las 14.19 #2                                      
De makelaar en de NVC-secretaris, Hetty  Gabriela  and Ana
Aad laat weten, vooralsnog meer vastgoed-klanten te hebben dan aanbod van woningen; hij is per slot van rekening pas vier maanden actief en heeft in de grond genomen dus een luxe-probleem; en diverse collega makelaars komen dan ook bij Aad, om samen te werken, omdat zij wel huizen hebben maar geen klanten….
En zo besteedt Aad zijn tijd op Gran Canaria, terwijl zijn partner Hetty ondertussen is gekozen als bestuurslid (secretaris) van de Nederlandse Vereniging Canarias  (Asociación Neerlandesa  Canarias) (inderdaad en officieel in beide talen met een ‘s’ op het eind!).
IMG_2699a-3.jpg IMG_2700c.jpg

   ↑ Telefoniste en administratief  medewerkster Anna. ↑

IMG_2700df.jpg
IMG_2700dff.jpg
IMG_2700dg.jpg IMG_2700dh.jpg
IMG_5335.jpg

Het interview op dinsdag 19 januari 2016.
IMG_5336.jpg
Innovatief en vernieuwend
Tijdens het interview, dat de redactie van ‘Gran Canaria actueel op dinsdagochtend 19 januari  2016 heeft gemaakt met Aad, is duidelijk geworden hoe deze sympathieke en joviale Nederlander als actief en vindingrijk  ondernemer (makelaar) op allerlei innovatieve manieren en met alle mogelijke commerciële middelen zijn onderneming weet te promoten, onder de aandacht weet te brengen van potentiële klanten, en tot een – Aad’s zoveelste – succes weet te maken.
IMG_2700di.jpgVariërend van reclamespotjes op de lokale zender Radio Holland FM, boodschappen-zakjes,  flessen witte wijn met eigen bedrijfsetiket (jawel!), advertenties in de lokale persmedia, tot aan een ‘Entrada’-praalwagen tijdens de drukbezochte ‘Gay Pride’ van Maspalomas in de maand mei aan toe –  Aad gaat geen zee te hoog. Drie Volkswagens, met bedrijfslogo (een wendbare kleine en twee ‘Touareg’s) staan hen daarbij ten dienste.

Wenst u als guiri (een buitenlander in Spanje die geen Spaans spreekt) vertrouwd een appartement, eengezinswoning, bungalow, villa, of landhuis te kopen c.q. voor een langere periode – op basis van een contrato de arrendamiento- te huren, dan weet u bij welke bemiddelaar/tussenpersoon  u – zeker ook in het Nederlands!- op Gran Canaria terecht kunt:
IMG_2699-1.jpg
emtradapagina.jpg
ltimoPolizaAXA-Coche-WRoxs-1.jpg

This website uses cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. Also third-party cookies are being placed to connect with Facebook. You can delete cookies in the settings of your browser.

Close